Aanpak depressiviteit met Next Level Learning.Stand van zaken

Depressie staat al jaren in de top vijf van hoogste ziektekosten en grootste veroorzakers van arbeidsverzuim aldus het Trimbos instituut*. Ongeveer 1 op de 5 mensen krijgt in zijn leven te maken met depressie en 1 op de 20 volwassenen maakt per jaar een depressieve periode door*. Wetenschappelijk onderzoek heeft nog niet tot effectieve behandelingsmethoden geleid maar wel tot een generieke beschrijving van depressie.


Waarom dit project

Next Level Learning is een vorm van transformatief leren die in 2018 is ontstaan uit onderzoek naar de werking van de menselijke psyche. Met Next Level Learning kunnen we gevoelens en gedachten die gepaard gaan met spanning laten oplossen zoals schuldgevoel, afwijzing, angst, eenzaamheid, somberheid, piekeren, dwingende controle en vermijding etc etc. Deze negatieve gevoelens en gedachten zijn typisch de kenmerken van depressie. Theoretisch zou dus door het transformatieve effect van Next Level Learning een depressie kunnen oplossen en om dit in de praktijk te onderzoeken is dit project gestart. Het potentiele resultaat van dit project zou een nieuwe aanpak van depressiviteit kunnen zijn gebaseerd op Next Level Learning. Deze aanpak zal dan toepasbaar zijn voor een grote groep mensen want er is een tool ontwikkeld waarmee Next Level Learning relatief eenvoudig eigen te maken is.


Hoe het werkt

Om een idee te krijgen hoe Next Level Learning werkt en hoe het bovengenoemde transformatief resultaat bereikt wordt kun je de homepagina van deze website (www.cvop.nl) lezen en de tool voor Next Level Learning doorlopen. De tool is vrij beschikbaar op de website en is een cruciaal middel om samen met anderen tot Next Level Learning te komen in een bijeenkomst met begeleiding.


Wetenschappelijke onderbouwing

Voor wie de wetenschappelijke onderbouwing wil lezen van de werking van Next Level Learning kan de natuurkundige beschouwing van een mens in spanning doornemen die het fundamentele bestanddeel vormt van mijn onderzoek en is opgenomen als hoofdstuk in het boek ‘Bewustzijn upgrade’. Een samenvatting hiervan is te vinden op deze website op de pagina over het boek.


Aanpak

Om tot een optimaal leertraject te komen zullen een aantal proeftrajecten nodig zijn. Het programma voor het eerste proeftraject ziet er als volgt uit met 9 bijeenkomsten van een dag, 9.00 tot 16.30:
Week 1: dinsdag, woensdag en vrijdag
Week 2: maandag en vrijdag
Week 3, 4, 5 en 7: vrijdagen

De meeste deelnemers zullen na dit traject enige herhaling nodig hebben met anderen en daarvoor is er een Community for Next Level Learning. Binnen deze community die naar verwachting in september 2019 van start gaat kun je samen met anderen activiteiten doen om op de next level te blijven of weer erop terug te komen. Lees meer hierover op de pagina over de community.

En er is specifieke begeleiding voor mensen met lichamelijke (bij)werking die kunnen optreden als de depressie oplost. Lees hiervoor ook de pagina over resultaten en (bij)werking op deze website.


Deelnemen aan een proeftraject?

Om het bovengenoemde leertraject dat potentieel een aanpak voor depressie zou kunnen zijn te optimaliseren en de effecten ervan te onderzoeken ga ik een proefleertraject starten met deelnemers die veel spanning hebben. Het eerste (proef)leertraject gaat naar verwachting in september van start en in juni zullen de data bekend worden gemaakt. Iedereen die wil bijdragen aan mijn onderzoek en veel spanning heeft is welkom om aan dit onderzoekstraject deel te nemen. De informatie over dit proefleertraject en wat het je mogelijk op zou kunnen leveren kun je vinden op pagina over toepassingen ‘Een ontdekkingsreis’.


Partner worden in dit project

De aanpak met Next Level Learning is inmiddels ontwikkeld en vormgegeven in een 9-daags leertraject. Het enige wat ik nu nodig heb zijn deelnemers voor het eerste proeftraject, partners voor monitoring van de effectiviteit van het traject en partners die samen met mij deze aanpak uit ontwikkelen om breed beschikbaar te maken. Partners die geïnteresseerd zijn kunnen deze toepassing met Next Level Learning voor de aanpak van depressie overnemen, zelf gaan aanbieden of deze aanpak op basis van Next Level Learning vermarkten.

Partners zijn bijvoorbeeld organisaties, bedrijfsleven, zelfstandig professionals of wetenschappers die willen bijdragen, investeren of samenwerken om deze aanpak van depressiviteit op basis van Next Level Learning praktisch beschikbaar en kenbaar te maken voor iedereen.

Partners zijn bij voorkeur al bezig in het bovengenoemde gebied zoals met middelen of methoden te ontwikkelen voor toepassing bij de aanpak van depressie, hebben ervaring met diagnostiek, behandeling, proeftrajecten, onderzoek, schrijven van artikelen, verslaglegging, monitoring, etc.

Wie geïnteresseerd is om partner te worden in dit project voor de ontwikkeling van een semi-lineaire aanpak van depressiviteit is van harte welkom om contact op te nemen voor een oriënterend gesprek. Ook studenten die in het kader van hun stage of afstudeerproject in bovengenoemde richting bezig willen zijn, zijn van harte uitgenodigd zich te melden.


* zie ww.trimbos.nl