Resultaten en (bij)werkingHieronder vind je een uitvoerige beschrijving van de resultaten en de (bij)werking van Next Level Learning. De schuingedrukte tekst is een herhaling van de tekst op de homepagina.


Gemeenschappelijk perspectief

Iedereen die met Next Level Learning naar een bepaald vraagstuk, situatie of casus kijkt gaat het vanuit een gemeenschappelijk perspectief zien. Hierdoor komen standpunten bij elkaar die gewoonlijk onverenigbaar lijken. Een voorbeeld hiervan vind je op het eind van de tool over hoe spanningen en conflicten in de wereld kunnen oplossen met Next Level Learning. Via dit gemeenschappelijk perspectief kunnen we dus nieuwe mogelijkheden en werkelijke oplossingen gaan zien in zeer complexe vraagstukken. Praktisch betekent dit bijvoorbeeld dat er nieuwe openingen en mogelijkheden zichtbaar worden als er spanning is in het nastreven van een (onbereikbaar) doel, zowel zakelijk in bijvoorbeeld ondernemen, samenwerken, reorganisaties, als persoonlijk in je relatie, met kinderen, in je eigen ontwikkeling etc. etc.

Het bovenstaande resultaat zal teweeg brengen dat je met Next Level Learning een vraagstuk, situaties of een casus uit een ander perspectief ziet dan dat je voorheen deed en dat zou een (grote) verandering kunnen brengen in wat je ziet en hoe je er op reageert. Dit is niet alleen een verandering ten opzichte van je eigen verleden maar ook in relatie tot anderen, zoals je partner of collega’s. En zonder de tool en de oefening die daarin staat kunnen anderen jouw nieuwe perspectief niet zien want zoals de tool laat zien kunnen anderen het niet begrijpen als je het probeert uit te leggen. De anderen kunnen pas vanuit dit nieuwe perspectief gaan kijken als ze ook met behulp van de tool Next Level Learning hebben eigen gemaakt (zoals beschreven op het eind van de tool hoe je dit samen met anderen kunt doen en waar in de praktijk enige begeleiding bij nodig is zoals in een workshop).


Transformatief resultaat

Met Next Level Learning kunnen we gevoelens en gedachten die gepaard gaan met spanning laten oplossen zoals schuldgevoel, afwijzing, angst, eenzaamheid, piekeren, dwingende controle, vermijding etc etc. Het oplossen hiervan zorgt er niet alleen voor dat we veel makkelijker leren, maar ook dat we meer vrije energie hebben (doordat de spanning in ons lichaam ook wegvalt). De tool laat zien dat we hierdoor leren met lichaam en geest, of zoals menigeen die dit ervaart uitdrukt, als het één worden met zichzelf. Hierdoor wordt onze psychische toestand stil, onafhankelijk van de omstandigheden. Praktisch betekent dit bijvoorbeeld dat er (meer) ontspanning in het dagelijks leven en werk komt en daarmee (meer) gevoel van verbondenheid, innerlijke vrijheid, rust, energie, levendigheid, creativiteit, moeiteloosheid etc. etc. Dit is wellicht de wezenlijke basis om onszelf en anderen in de transitie en door de turbulentie van deze 21ste eeuw te leiden.

Het bovenstaande transformatief resultaat zal teweeg brengen dat psychische en lichamelijke spanning (veel) sneller oplost dan voorheen. En hoe meer je Next Level Learning op een bepaalde spanning toepast hoe minder het zal opspelen en na enige tijd helemaal niet meer opspeelt. Als bepaalde spanningsthema’s helemaal beginnen op te lossen zoals schuldgevoel of eenzaamheid dan zal er lichamelijk een ontspanningsreactie ontstaan ten opzichte van de chronische spanningsbelasting die er altijd geweest was. Bijvoorbeeld schuldgevoel dat gepaard ging met spanning op de maag zal niet meer optreden en de maag zal zich gaan ontspannen ten opzichte van deze chronische belasting.

In de periode dat de chronische spanning wordt afgebouwd kan het lichaam oversensitieve reacties vertonen. Bijvoorbeeld is de maag een tijd lang gevoelig, snel geïrriteerd en verandert je eetlust. Typisch zijn het irritaties en allergieën die gedurende deze overgangsperiode optreden totdat het lichaamsdeel weer zijn oorspronkelijke toestand heeft terug gevonden. Hoe lang deze overgangsperiode duurt kan variëren tussen een paar weken en een paar jaar. En eveneens de overgangsverschijnselen zijn voor ieder persoon enorm verschillend en ook de mate waarin het optreedt.

Na hoeveel tijd de afbouw van chronische lichaamsspanning kan gaan optreden na het begin van Next Level Learning (en dat bovengenoemde overgangsverschijnselen kunnen gaan optreden) is moeilijk in te schatten. Generiek kun je stellen hoe meer spanning er is in de jaren voordat je met Next Level Learning begint hoe groter de kans dat het optreedt. Bijvoorbeeld als je weinig spanning hebt en aan Next Level Learning begint met een workshop dan is de kans klein dat het lichaam direct chronische spanning gaat afbouwen. En een ander voorbeeld, als je veel spanning hebt zoals bij toepassing van Next Level Learning voor depressiviteit dan weet je zeker dat het lichaam chronische spanning gaat afbouwen en de kans is groot dat dit al optreed in het transformatief leertraject.


Valkuil vanuit de bijwerkingen

Door de eerste bijwerking kunnen we geneigd zijn terug te vallen in ons ‘oude’ perspectief waardoor er spanning zal optreden in onszelf. En in de fase van de tweede bijwerking, dat delen van het lichaam oversensitief zijn, kan dit grote spanningsreacties geven. Deze valkuil is eenvoudig weer op te lossen door terug te komen in het gemeenschappelijk perspectief van Next Level Learning met de activiteiten die de community voor Next Level Learning biedt. Zie de pagina over de community en hoewel deze waarschijnlijk pas in september operationeel gaat worden kun je vanaf nu al meedoen en word je zo nodig persoonlijk begeleid, of wordt in Next Level Learning termen, met je ‘meegekeken’.


Meer informatie

In het boek ‘Bewustzijn upgrade’ is veel meer informatie te vinden over de resultaten en (bij)werking van Next Level Learning.