Opleiding 'Transitie naar vrijheid'Metaforische introductie

Het is eigenlijk niet voor te stellen wat Next Level Learning met je doet. Het transformatieve resultaat zoals beschreven op de homepagina is pas te ervaren als je er bent, het is gewoon niet voor te stellen als je niet meer geleefd wordt door de spanningsgevoelens en -gedachten of dat ze er op een gegeven moment niet meer zijn.

Het is als in een vliegtuig met veel turbulentie, als je je vastklampt in je stoel ervaar je vooral de kramp en harde schokken, en vanuit het bewustzijn dat het vastklampen de beleving van de harde schokken veroorzaakt kun je erin ontspannen, ernaar kijken en verandert de beleving enorm, alles wordt zachter.

In het vastklampen had je een verlangen aan een eigen uitdrukking die er in de nieuwe beleving niet meer is. Het verlangen verdwijnt samen met het verdwijnen van het vastklampen. Je vrije uitdrukking van wie je werkelijk bent komt dan pas tevoorschijn en dat ken je nu nog niet of kun je je misschien niet voorstellen tot het moment dat je er bent. Wellicht heb je wel al glimpen ervan gezien of in sommige momenten ervaren.

Als we echter de turbulentie blijven zien als oorzaak van ons vastklampen proberen we vanuit ons verlangen de turbulentie te veranderen, te bevechten, onder controle te krijgen, te vermijden etc. We creëren daardoor onbewust nog meer turbulentie, niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen. Een vicieuze cirkel die we alleen kunnen keren door vanuit het nieuwe bewustzijn te gaan ontdekken hoe en waar we ons vastklampen.

De volgende stap in deze metafoor ga je herkennen als je er bent. Als we namelijk nog meer als buitenstaander gaan waarnemen kunnen we gaan zien dat we in een vliegtuig zitten. Vanuit dit diepe bewustzijn klampen we ons niet meer opnieuw vast en zullen chronisch opgebouwde spanningen uit het lichaam wegtrekken. We gaan ook zien dat er piloten zijn en dat iedere passagier piloot kan worden. Maar in tegenstelling tot deze metafoor blijven we in de werkelijkheid ook altijd passagier. Door piloot te worden geef je daarmee vleugels aan jezelf en kun je ze ook aan anderen geven!

Vrij vertaald biedt deze opleiding inzicht in een ontdekkingsreis naar vrijheid van lichaam en geest, nieuwe levensruimte, vrije uitdrukking en onvoorstelbare mogelijkheden die op deze website Next Level Learning wordt genoemd. Met deze opleiding gaat niet alleen je eigen ontdekkingsreis onvoorstelbaar veel sneller door de bewustzijn upgrade maar kun je ook anderen erin leiden of begeleiden.

Het wezenlijke van deze opleiding kun je daarna zelf ook doorgeven, op jouw manier, vanuit jouw uitdrukking, zoals deze opleiding mijn uitdrukking is. En na deze opleiding ben je van harte uitgenodigd om de ‘opleiding’ op jouw manier aan te bieden en zo kunnen er steeds meer ‘opleidingen’, vanuit verschillende thema’s, en uitdrukkingen ontstaan, die wezenlijk allemaal over hetzelfde gaan. En op deze manier wordt de groep van mensen die de werkelijkheid ziet steeds groter. Zij hoeven zich niet meer vast te klampen en kunnen in vrijheid met elkaar leven.


Hieronder volgt een beschrijving van de opleiding die technisch gezien juister is maar wellicht ook lastiger leesbaar. Hoe meer je van de homepagina, de tool en het boek doorgenomen hebt hoe makkelijker het te lezen is.


Waarom deze opleiding

In deze opleiding bouw je bewustzijn op over het proces van Next Level Learning, waardoor je hierin jezelf of anderen kunt begeleiden. Of beter gezegd waarmee je anderen richting kunt geven in hun proces, maar maximaal tot zover je zelf bewustzijn hebt opgebouwd over het proces. Daarmee heb je niet alleen alles in huis om een leertraject of keuzevak (gebaseerd op) Next Level Learning vorm te geven maar worden voor jezelf de resultaten van Next Level Learning bereikbaar in ieder moment van je dagelijks leven en werk.

De twee resultaatgebieden van Next Level Learning zijn uitgebreid beschreven op de homepagina. Vanuit het resultaat dat beschreven is als ‘gemeenschappelijk perspectief’ kun je bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden en werkelijke oplossingen gaan zien in complexe vraagstukken van je werk en met het transformatief resultaat heb je een wezenlijke basis om jezelf en anderen in de transitie daar naar toe te leiden. Op deze manier kan iedereen een transitie in gang zetten gebaseerd op Next Level Learning in zijn eigen werkcontext of je nu ondernemer, leidinggevende, docent, coach of medewerker bent. Het is werkelijk leiderschap vanuit de rol die je al hebt.


Hoe deze opleiding werkt

Bewustzijn opbouwen over het proces van Next Level Learning gaat in wezen op dezelfde manier als de tool laat zien met het voorbeeld van bewustzijn krijgen van een tafel. Dat betekent dat door het waarnemen (van een stuk) van het proces er met bijbehorende duiding bewustzijn ontstaat. In deze opleiding kun je de wezenlijke processen van Next Level Learning gaan waarnemen en krijg je er duiding bij zodat je stap voor stap je eigen bewustzijn vergroot over het proces van Next Level Learning. De opleidingsdagen zijn verspreid over een jaar zodat er tussendoor veel tijd is om waar te nemen en in de bijeenkomsten komt er dan weer duiding bij. En vervolgens wordt het volgende procesgebied duidelijk van wat waargenomen kan worden. In de bijeenkomsten is er dus plaats voor duiding en oefening van het waarnemen van de processen.


Inhoud

De vier blokken van deze opleiding hebben ieder een eigen thema van het proces van Next Level Learning waar meer over te vinden is in het boek ‘Bewustzijn upgrade’.

  • Waarnemen in de praktijk
  • Weerspiegeling van lichaam en psyche
  • Eigen beweging vinden
  • Ondernemen


Praktisch

Iedereen die al bezig is gegaan met het opbouwen van metabewustzijn kan deelnemen aan de opleiding.

De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van een dag verspreid over een periode van een jaar, verdeeld in vier blokken van 2 dagen. De periode tussen de blokken is ongeveer 10 weken. Binnen een blok is de tijd tussen twee opleidingsdagen 1 of 2 weken. Alle bijeenkomsten zijn op dezelfde dag van de week.

De opleiding waar je nu voor in kunt schrijven begint in september. Als het minimaal aantal deelnemers van 6 eind juli niet is bereikt gaat de opleiding niet van start in september, maar worden er nieuwe data vastgesteld voor later in het jaar. Je kunt je aanmelden tot het maximum aantal van 9 deelnemers is bereikt.

Opleidingsdata – 8 vrijdagen:
- 20 en 27 september 2019
- 15 en 29 november 2019
- 24 januari en 6 februari 2020
- 20 maart en 3 april 2020

De kosten voor deze opleiding bedragen € 1250,- per persoon, exclusief kosten voor de lunch. De lunchtijd is op eigen manier in te vullen en er zijn lunchgelegenheden nabij. De locatie is in of nabij Utrecht.

Je kunt je opgeven voor de opleiding door het inschrijfformulier in te vullen. Er wordt dan contact met je opgenomen voor een kort (telefonisch) intakegesprek. Zodra bekend is dat de opleiding van start gaat krijg je een factuur. Mocht de opleiding op een later moment van start gaan dan zal ik opnieuw met je overleggen over deelname en beschikbaarheid.

Voor deelname aan deze opleiding gelden een aantal voorwaarden zoals:

  • Je bent tussen de 20 en 55 jaar. Tussen de 55 en 70 jaar is deelname slechts mogelijk op basis van de uitkomst van een intakegesprek.
  • Je hebt de tool doorlopen en je schat in dat je de oefening die op het eind daarvan is vermeld redelijk kunt uitvoeren.
  • Je gebruikt geen medicijnen of verdovende middelen die het functioneren van de psyche beïnvloeden.
  • Als je de eerste of tweede bijeenkomst ziek bent kun je niet verder deelnemen en kun je in de volgende opleidingsgroep opnieuw beginnen.
  • Je hebt de afgelopen tijd niet veel spanning gehad. Als je veel spanning hebt gehad dien je eerst aan een workshop ‘Waarnemen als buitenstaander’ deel te nemen.

Voor meer informatie en alle voorwaarden zie de algemene voorwaarden en de pagina op deze website over ‘Resultaten en bijwerkingen’.

Voordat je je inschrijft voor deze opleiding kun je een intakegesprek aanvragen.

De volgende opleidingsgroep zal gepland worden met de start in november.

Klik hier voor de data en locaties van de opleidingsgroep die in april 2019 begonnen is. De aanmelding hiervoor is gesloten.

Deelnemers dienen het boek ‘Bewustzijn upgrade’ in het bezit te hebben.