Opleiding 'Transitie naar vrijheid'Metaforische introductie

Het is eigenlijk niet voor te stellen wat Next Level Learning met je doet. Het transformatieve resultaat zoals beschreven op de homepagina is pas te ervaren als je er bent, bijvoorbeeld wat je kunt gaan ervaren met de workshop, het is gewoon niet voor te stellen als je niet meer geleefd wordt door de spanningsgevoelens en -gedachten of dat ze er op een gegeven moment niet meer zijn.

Het is als in een vliegtuig met veel turbulentie, als je je vastklampt in je stoel ervaar je vooral de kramp en harde schokken, en vanuit het bewustzijn dat het vastklampen de beleving van de harde schokken veroorzaakt kun je erin ontspannen, ernaar kijken en verandert de beleving enorm, alles wordt zachter.

In het vastklampen had je een verlangen aan een eigen uitdrukking die er in de nieuwe beleving niet meer is. Het verlangen verdwijnt samen met het verdwijnen van het vastklampen. Je vrije uitdrukking van wie je werkelijk bent komt dan pas tevoorschijn en dat ken je nu nog niet of kun je je misschien niet voorstellen tot het moment dat je er bent. Wellicht heb je wel al glimpen ervan gezien of in sommige momenten ervaren.

Als we echter de turbulentie blijven zien als oorzaak van ons vastklampen proberen we vanuit ons verlangen de turbulentie te veranderen, te bevechten, onder controle te krijgen, te vermijden etc. We creëren daardoor onbewust nog meer turbulentie, niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen. Een vicieuze cirkel die we alleen kunnen keren door vanuit het nieuwe bewustzijn te gaan ontdekken hoe en waar we ons vastklampen.

De volgende stap in deze metafoor ga je herkennen als je er bent. Als we namelijk nog meer als buitenstaander gaan waarnemen kunnen we gaan zien dat we in een vliegtuig zitten. Vanuit dit diepe bewustzijn klampen we ons niet meer opnieuw vast en zullen chronisch opgebouwde spanningen uit het lichaam wegtrekken. We gaan ook zien dat er piloten zijn en dat iedere passagier piloot kan worden. Maar in tegenstelling tot deze metafoor blijven we in de werkelijkheid ook altijd passagier. Door piloot te worden geef je daarmee vleugels aan jezelf en kun je ze ook aan anderen geven!


Waarom deze opleiding

In bovenstaande metafoor zie je terug wat beschreven is aan resultaatgebieden op de pagina over toepassingen van Next Level Learning; psychische vrijheid, eigen beweging en lichamelijk welzijn. In deze opleiding krijg je zicht op het proces van Next Level Learning en het leertraject ernaar toe. Je kunt daarmee na deze opleiding zelf workshops of andere leertrajecten zoals het transformatieve leertraject gaan aanbieden in toepassingsgebieden die je zelf wil. Ook kom je met de inzichten van het proces niet alleen relatief makkelijk zelf tot de resultaten van Next Level Learning in het dagelijks leven maar kun je ook anderen daarin begeleiden, of in termen van Next Level Learning met een ander meekijken. Dit ‘meekijken’ is zeer effectief om in heel korte tijd via email, telefoon of live de ander die bijvoorbeeld vast is komen te zitten of lichamelijk in de kramp is weer op de next level te laten (terug) komen.


Werkelijk leiderschap voor transitie

De twee resultaatgebieden van Next Level Learning zijn uitgebreid beschreven op de homepagina. Vanuit het resultaat dat beschreven is als ‘gemeenschappelijk perspectief’ kun je bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden en werkelijke oplossingen gaan zien in complexe vraagstukken van je werk en met het transformatief resultaat heb je een wezenlijke basis om jezelf en anderen in de transitie daar naar toe te leiden. Op deze manier kan iedereen een transitie in gang zetten gebaseerd op Next Level Learning in zijn eigen werkcontext of je nu ondernemer, leidinggevende, docent, coach of medewerker bent. Het is werkelijk leiderschap vanuit de rol die je al hebt.


Hoe deze opleiding werkt

Bewustzijn opbouwen over het proces van Next Level Learning gaat in wezen op dezelfde manier als de tool laat zien met het voorbeeld van bewustzijn krijgen van een tafel. Dat betekent dat door het waarnemen (van een stuk) van het proces er met bijbehorende duiding bewustzijn ontstaat. In deze opleiding kun je de wezenlijke processen van Next Level Learning gaan waarnemen en krijg je er duiding bij zodat je stap voor stap je eigen bewustzijn vergroot over het proces van Next Level Learning. De opleidingsdagen zijn verspreid over een jaar zodat er tussendoor veel tijd is om waar te nemen en in de bijeenkomsten komt er dan weer duiding bij. En vervolgens wordt het volgende procesgebied duidelijk van wat waargenomen kan worden. In de bijeenkomsten is er dus plaats voor duiding en oefening van het waarnemen van de processen.


Inhoud

De vier blokken van deze opleiding hebben ieder een eigen thema van het proces van Next Level Learning waar meer over te vinden is in het boek ‘Bewustzijn upgrade’.

  • Waarnemen in de praktijk
  • Weerspiegeling van lichaam en psyche
  • Eigen beweging vinden
  • Ondernemen


Praktisch

Je kunt deelnemen aan de opleiding als je de workshop ‘Waarnemen als buitenstaander’ hebt gedaan.

De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van een dag verspreid over een periode van een jaar, verdeeld in vier blokken van 2 dagen. De periode tussen de blokken is ongeveer 10 weken. Binnen een blok is de tijd tussen twee opleidingsdagen 1 of 2 weken. Alle bijeenkomsten zijn op dezelfde dag van de week.

De opleiding waar je nu voor in kunt schrijven begint in november. Als het minimaal aantal deelnemers van 6 een maand voor aanvang niet is bereikt gaat de opleiding niet van start in november, maar worden er nieuwe data vastgesteld voor later in het (volgend) jaar. Je kunt je aanmelden tot het maximum aantal van 9 deelnemers is bereikt.

Opleidingsdata – 8 vrijdagen:
- 15 en 29 november 2019
- 24 januari en 6 februari 2020
- 20 maart en 3 april 2020
- 12 en 26 juni 2020

De kosten voor deze opleiding bedragen € 1250,- per persoon, exclusief kosten voor de lunch. De lunchtijd is op eigen manier in te vullen en er zijn lunchgelegenheden nabij. De locatie is in of nabij Utrecht.

Je kunt je opgeven voor de opleiding door het inschrijfformulier in te vullen. Er wordt dan contact met je opgenomen voor een kort (telefonisch) intakegesprek. Zodra bekend is dat de opleiding van start gaat krijg je een factuur. Mocht de opleiding op een later moment van start gaan dan zal ik opnieuw met je overleggen over deelname en beschikbaarheid.

Voor deelname aan deze opleiding gelden een aantal voorwaarden zoals:

  • Je bent tussen de 20 en 55 jaar. Tussen de 55 en 70 jaar is deelname slechts mogelijk op basis van de uitkomst van een intakegesprek.
  • Je hebt de tool doorlopen en je schat in dat je de oefening die op het eind daarvan is vermeld redelijk kunt uitvoeren.
  • Als je de eerste of tweede bijeenkomst ziek bent kun je niet verder deelnemen en kun je in de volgende opleidingsgroep opnieuw beginnen.

Voor meer informatie en alle voorwaarden zie de algemene voorwaarden en de pagina op deze website over ‘Resultaten en bijwerkingen’.

Voordat je je inschrijft voor deze opleiding kun je een intakegesprek aanvragen.

De volgende opleidingsgroep zal gepland worden met de start in januari 2020.

Klik hier voor de data en locaties van de opleidingsgroep die in april 2019 begonnen is. De aanmelding hiervoor is gesloten.

Deelnemers dienen het boek ‘Bewustzijn upgrade’ in het bezit te hebben.