Opleiding 'Transitie naar vrijheid'Deze opleiding is bedoeld voor wie anderen wil begeleiden en leiden vanuit het volgend niveau.


Begeleiding op het volgende niveau

Met Next Level Learning komen we zelfstandig tot resultaten op het volgend niveau. We komen ook tot psychische vrijheid, eigen beweging en lichamelijk welzijn zoals beschreven op de toepassingspagina. Als we vast komen te zitten in het leerproces van Next Level Learning kan begeleiding helpen om ons weer in de flow van het leerproces te brengen waardoor we bijvoorbeeld weer verder kunnen leren, onze eigen beweging vinden of een lichamelijke kramp kunnen laten oplossen. De rol van begeleider is in termen van Next Level Learning iemand die kijkt waar we in het proces (vast) zitten, hier duiding op geeft en aangeeft wat we zouden kunnen doen om weer in de flow van het proces te komen. Zoals de tool laat zien neemt de begeleider ons waar als buitenstaander en ziet daarmee waar we blind zijn in ons eigen proces. De begeleider is daarom in termen van Next Level Learning iemand die deelnemend waarneemt en in het Nederlands kunnen we dit in het kort verwoorden als iemand die ‘meekijkt’. Dit ‘meekijken’ is een zeer effectieve en korte manier van begeleiden en uit ervaring blijkt dat dit meekijken vaak ook per email of telefoon kan plaats vinden in iedere toepassing en voor alle soorten begeleiding, zoals door een psychotherapeut, lichaamstherapeut, consultant, coach, docent, trainer etc etc.


Werkelijk leiderschap

Met Next Level Learning komen we tot nieuwe mogelijkheden en werkelijke oplossingen voor complexe vraagstukken waar we zonder Next Level Learning blind voor zijn, zoals je op het eind van de tool kunt zien. Met Next Level Learning kunnen we bijvoorbeeld oplossingen gaan zien voor de conflicten en klimaatproblemen in deze wereld. Ook al gaan we deze oplossingen zelf zien met Next Level Learning dan zijn ze nog steeds niet te zien en te horen door mensen die niet zijn begonnen met Next Level Learning, alsof ze er blind voor zijn. Als we dit zien en weten kunnen we anderen werkelijk leiden in een transitie naar een betere wereld die voor anderen nog onzichtbaar is. Op deze manier kan iedereen een transitie in gang zetten gebaseerd op Next Level Learning in zijn eigen werkcontext of je nu ondernemer, onderzoeker, leidinggevende, bestuurder, docent, coach of medewerker bent. Het is werkelijk leiderschap vanuit de rol die je al hebt.


Hoe en wat

In een basisblok van twee dagen krijg je zicht op het proces van Next Level Learning en het leertraject ernaar toe. Hiermee heb je een basis in huis voor het begeleiden op het volgende niveau en werkelijk leiderschap.

Na dit basisblok kun je kiezen uit masterclasses in een specifieke richting. De 6 masterclasses die nu beschikbaar zijn hebben allemaal de lengte van een dag. Met de masterclasses op het gebied van begeleiding kun je zelf leertrajecten zoals workshops en het transformatieve leertraject gaan aanbieden in toepassingsgebieden van jouw keuze zoals beschreven op de pagina over partner in toepassing en onderzoek.

Er zijn drie masterclasses in de categorie begeleiding vanuit het volgende niveau:
- Meekijken als begeleider
- Lichaamsgerichte begeleiding
- Begeleiden naar eigen beweging

Er zijn drie masterclasses in de categorie werkelijk leiderschap
- Werkelijk ondernemen
- Onderwijs op basis van Next Level Learning
- Transitie in wetenschappelijk onderzoek


Praktische info

Het basisblok en de masterclasses zullen worden uitgevoerd door partners van CVOP zoals beschreven op de pagina over partners. De partners bepalen de prijs en de locatie. De richtprijzen per deelnemer zijn:
- Basisblok van 2 dagen € 625,-
- Masterclass van 1 dag € 325,-

Alle prijzen zijn exclusief de kosten voor de lunch.

Voor deelname aan deze opleiding gelden een aantal voorwaarden zoals:

  • Je bent tussen de 20 en 70 jaar.
  • Je hebt Next Level Learning bereikt.
  • Je gebruikt geen medicijnen of verdovende middelen die het functioneren van de psyche beïnvloeden.

Om te beoordelen of jouw niveau van Next Level Learning ver genoeg is ontwikkeld krijg je bij aanmelding een intakegesprek.

Voor alle voorwaarden en uitzonderingen zie de algemene voorwaarden.

Deelnemers dienen het boek ‘Bewustzijn upgrade’ in het bezit te hebben.

Als je interesse hebt in deze opleiding neem dan contact met mij op.

Klik hier voor de data en locaties van de opleiding (van 8 dagen) die in april 2019 is begonnen. De aanmelding hiervoor is gesloten.