Opleiding 'Transitie naar vrijheid'In deze opleiding krijg je zicht op het proces van Next Level Learning en het leertraject ernaar toe. Je kunt daarmee na deze opleiding zelf workshops of andere leertrajecten zoals het transformatieve leertraject gaan aanbieden in toepassingsgebieden die je zelf wil zoals beschreven op de pagina over partner in toepassing en onderzoek. Ook kom je met de inzichten van het proces niet alleen relatief makkelijk zelf tot de resultaten van Next Level Learning in het dagelijks leven maar kun je ook anderen daarin begeleiden, of in termen van Next Level Learning met een ander meekijken. Dit ‘meekijken’ is zeer effectief om in heel korte tijd via email, telefoon of live de ander die bijvoorbeeld vast is komen te zitten of lichamelijk in de kramp is weer op de next level te laten (terug) komen.


Werkelijk leiderschap voor transitie

De twee resultaatgebieden van Next Level Learning zijn uitgebreid beschreven op de homepagina. Vanuit het resultaat dat beschreven is als ‘gemeenschappelijk perspectief’ kun je bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden en werkelijke oplossingen gaan zien in complexe vraagstukken van je werk en met het transformatief resultaat heb je een wezenlijke basis om jezelf en anderen in de transitie daar naar toe te leiden. Op deze manier kan iedereen een transitie in gang zetten gebaseerd op Next Level Learning in zijn eigen werkcontext of je nu ondernemer, leidinggevende, docent, coach of medewerker bent. Het is werkelijk leiderschap vanuit de rol die je al hebt.


Hoe deze opleiding werkt

Bewustzijn opbouwen over het proces van Next Level Learning gaat in wezen op dezelfde manier als de tool laat zien met het voorbeeld van bewustzijn krijgen van een tafel. Dat betekent dat door het waarnemen (van een stuk) van het proces er met bijbehorende duiding bewustzijn ontstaat. In deze opleiding kun je de wezenlijke processen van Next Level Learning gaan waarnemen en krijg je er duiding bij zodat je stap voor stap je eigen bewustzijn vergroot over het proces van Next Level Learning. De opleidingsdagen zijn verspreid over een jaar zodat er tussendoor veel tijd is om waar te nemen en in de bijeenkomsten komt er dan weer duiding bij. En vervolgens wordt het volgende procesgebied duidelijk van wat waargenomen kan worden. In de bijeenkomsten is er dus plaats voor duiding en oefening van het waarnemen van de processen.


Inhoud

De vier blokken van deze opleiding hebben ieder een eigen thema van het proces van Next Level Learning waar meer over te vinden is in het boek ‘Bewustzijn upgrade’.

  • Waarnemen in de praktijk
  • Weerspiegeling van lichaam en psyche
  • Eigen beweging vinden
  • Ondernemen


Praktisch

Je kunt deelnemen aan de opleiding als je de workshop ‘Waarnemen als buitenstaander’ hebt gedaan.

De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van een dag verspreid over een periode van een jaar, verdeeld in vier blokken van 2 dagen. De periode tussen de blokken is ongeveer 10 weken. Binnen een blok is de tijd tussen twee opleidingsdagen 1 of 2 weken. Alle bijeenkomsten zijn op dezelfde dag van de week.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 1250,- per persoon, exclusief kosten voor de lunch. De lunchtijd is op eigen manier in te vullen en er zijn lunchgelegenheden nabij. De locatie is in of nabij Utrecht.

Voor deelname aan deze opleiding gelden een aantal voorwaarden zoals:

  • Je bent tussen de 20 en 55 jaar. Tussen de 55 en 70 jaar is deelname slechts mogelijk op basis van de uitkomst van een intakegesprek.
  • Je hebt de tool doorlopen en je schat in dat je de oefening die op het eind daarvan is vermeld redelijk kunt uitvoeren.
  • Als je de eerste of tweede bijeenkomst ziek bent kun je niet verder deelnemen en kun je in de volgende opleidingsgroep opnieuw beginnen.

Voor meer informatie en alle voorwaarden zie de algemene voorwaarden en de pagina op deze website over ‘Resultaten en bijwerkingen’.

Als je interesse hebt in deze opleiding neem dan contact met mij op.

Klik hier voor de data en locaties van de opleidingsgroep die in april 2019 begonnen is. De aanmelding hiervoor is gesloten.