Community for Next Level LearningDe Community for Next Level Learning heeft twee functies. Hij vormt een belangrijk deel van de leerweg naar Next Level Learning en biedt een basis om samen met anderen tot Next Level Living & Working te komen in de praktijk van alledag.


Next Level Living & Working

Iedereen die zich Next Level Learning heeft eigen gemaakt ziet de wereld op een nieuwe manier. Hoewel dit wezenlijk niet te beschrijven is, is wel te beschrijven wat er verandert in hoe we met onszelf en elkaar zijn. Met Next Level Learning ervaren we ons zelf meer verbonden, ontspannen, in contact, innerlijk stil, vrij, levendig, creatief etc etc. en daardoor zijn we ook met anderen meer samen (versus tegen), in contact (versus afstandelijk), in vrede (versus in strijd) etc etc. Dit verandert enorm hoe we met elkaar leven en werken. In deze community kun je dit ten volle ervaren.


Community vormen

Iedereen kan samen met anderen die ook met Next Level Learning zijn begonnen een community vormen. Veelal zal dat starten vanuit een gemeenschappelijk vertrekpunt, zoals de organisatie waar je werkt, wat je doet als werk, wat je wil bereiken in samenleving of werk, wat je studeert, wat je onderzoekt, wat je wil vormgeven, etc. etc. En met Next Level Learning kun je altijd met anderen meekijken en dat heeft overstijgende inzichten tot gevolg door het waarnemen als buitenstaander. Hierdoor kunnen transities ontstaan die zonder Next Level Learning ondenkbaar zijn. Via de Community for Next Level Learning kun je zien wie er in jouw interessegebied Next Level Living & Working in de praktijk willen brengen en waarmee je potentieel samen kunt bouwen aan een betere wereld. Zie ook de pagina ‘Partner in toepassing en onderzoek’.


Leerweg naar Next Level Learning

Naar verwachting zullen de meeste deelnemers ergens in de periode van 4 tot 8 maanden na de workshop definitief het volgende niveau bereiken. Zolang je hier nog niet permanent kunt blijven, is het met behulp van een community makkelijker om samen op de next level te blijven of erop terug te komen. In de praktijk blijkt dat iedereen wel in enige mate een community nodig heeft voor bijvoorbeeld het volgende:

  • Met andere community leden kun je bijvoorbeeld de oefeningen van de workshop herhalen, zowel één op één als in een groep. Dit laatste als er een bijeenkomst wordt georganiseerd door de community.

  • Vragen die ontstaan over je leerproces kunnen vaak met andere community leden (die al langer bezig zijn) beantwoord worden. Ook kun je je een vraag stellen op de community pagina of eventueel per email aan hello@cvop.nl .

  • Als je wil dat er iemand met je ‘meekijkt’ omdat je vastzit in je leerproces dan kun je bellen met CVOP. Je kunt dan het beste eerst een email sturen om een telefonische afspraak te maken. Als je kort formuleert in je email waarin je vast zit blijkt vaak een emailantwoord ook al te helpen. In de praktijk is zelden meer dan 15 minuten nodig om mee te kijken waarmee je weer terug komt op het volgende niveau. Lees ook hieronder over community support.


Activiteiten

Je kunt eenvoudig lid worden van de Community for Next Level Learning door je aan te melden bij de linkedin groep ‘Community for Next Level Learning’, zie deze link. Aan het lid zijn van de community zijn geen kosten verbonden.


Community support

Voor het meekijken kan een virtuele strippenkaart voor 3 sessies worden aangevraagd. De kosten hiervoor bedragen € 45,- en is een half jaar geldig. Meekijken kan worden aangevraagd voor bijvoorbeeld het volgende:
- vastzitten in het leerproces
- lichamelijke bijwerkingen (zie pagina op deze website)
- opzetten van eigen community

In het algemeen vinden meekijksessies plaats per telefoon, eventueel via skype.