Boek 'Bewustzijn upgrade'Samenvatting van onderzoek

Next Level Learning gaat wezenlijk over veel meer dan alle toepassingen die ermee te bedenken zijn, het gaat in essentie over ons allemaal zoals mijn onderzoek laat zien en waarvan ik hieronder een korte weergave geef.

Next Level Learning is ontstaan uit wat ik noem de natuurkundige beschouwing van een mens in spanning die het fundamentele bestanddeel vormt van mijn onderzoek. Deze natuurkundige beschouwing gaat uit van 8 waarnemingen van een mens vanuit het perspectief als verre buitenstaander, bijvoorbeeld een buitenaards wezen dat nog nooit een mens heeft gezien. De waarnemingen die iedereen zal herkennen zijn niet schokkend, maar wel de conclusies die deze verre buitenstaander trekt, oftewel de natuurkundige implicaties ervan. Het geeft een heel ander beeld van de werking van de psyche dan we gewoonlijk concluderen vanuit het perspectief van onze psyche. Bijvoorbeeld weet de verre buitenstaander zeker dat een mens in spanning de werkelijkheid niet ziet zoals die is, zich niet bewust is van de werkelijke oorzaak van de spanning, in strijd is met de werkelijkheid, etc.

De buitenstaander ziet vrij vertaald dat de mens onbewust in strijd is met zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Dat de mens daarmee doorgaat om rust te vinden in zichzelf maar juist wezenlijk het tegenovergestelde bereikt in de vorm van conflicten, spanning en destructie. De verre buitenstaander ziet dus heel duidelijk de werkelijke oorzaak die tot de grote spanningen en conflicten op deze aarde leidt. Een oorzaak die in de mens zit en waarvan de mens zich niet bewust is. Om het tij te keren is er natuurkundig gezien geen andere mogelijkheid dan een bewustzijn upgrade. Daarmee kunnen we allemaal de werkelijkheid gaan zien, de werkelijke oorzaken die vanuit het gewone perspectief van onze psyche niet voor te stellen zijn. Met Next Level Learning kan iedereen dit gaan zien, op dezelfde manier als dat de verre buitenstaander naar de mens kijkt en daarmee ontstaat deze transitie automatisch.

Voor wie voorbij zijn eigen bewustzijn de werkelijkheid wil gaan zien is de weg van Next Level Learning ontwikkeld. Met een workshop kun je dit vrij eenvoudig zelf gaan zien hetgeen vanuit je psyche vrijwel onmogelijk is. Voor wie de wetenschappelijke onderbouwing met de bovengenoemde 8 waarnemingen wil doornemen heb ik de volledige natuurkundige beschouwing opgenomen in het boek ‘Bewustzijn upgrade voor transitie in de 21ste eeuw’. Dit boek bevat natuurlijk nog veel meer zoals op vele plekken naar verwezen is op deze website. Hieronder vind je ook de intro zoals op de achterkant van dit boek beschreven is.


Hoe je dit boek kunt bestellenHet boek heeft als volledige titel ‘Bewustzijn upgrade voor transitie in de 21ste eeuw’ en is als fysiek boek te bestellen met de kortste levertijd via www.boekenbestellen.nl (als je hierop klikt kom je direct op de pagina van dit boek). Het boek is ook te bestellen met een langere levertijd via bol.com en vrijwel alle fysieke boekhandels.


Introductie (zoals op de achterflap)

Dit boek is voortgekomen uit onderzoek naar de werking van de menselijke psyche dat vergelijkbaar is met de blackbox-methode die in de natuurkunde gebruikelijk is. Het toont niet alleen aan dat de menselijke psyche anders werkt dan we gewoonlijk denken, maar het laat vooral zien dat we ons in spanning en conflicten niet volledig bewust zijn van de werkelijkheid. Dit is voor vrijwel niemand voor te stellen, totdat je het zelf gezien en ervaren hebt. Daarom een metafoor:

De gemiddelde persoon is als de man in Plato’s grot, die slechts de schaduwen ziet en deze voor de werkelijkheid houdt. Zodra hij deze dwaling heeft ingezien, weet hij slechts dat de schaduwen niet de werkelijkheid zijn. Wanneer hij zich draait naar het licht kan hij de grot en de duisternis verlaten: daar ziet hij de volle werkelijkheid en zijn de schaduwen verdwenen.

In deze metafoor met licht als analogie voor bewustzijn helpt dit boek je de grot uit te lopen naar het licht, maar je hebt wel zelf te gaan lopen! En om de eerste keer je om te draaien en het licht te gaan zien is een animatie-tool ontwikkeld die vrij beschikbaar is op deze website www.cvop.nl. Op de homepagina vind je ook een beschrijving wat deze bewustzijn upgrade oplevert!